" />דיני הגירה - שאלות תשובות - משרד עו"ד CNKדיני הגירה - שאלות תשובות - משרד עו"ד CNK

שאלה: האם ניתן להיות בעל אזרחות כפולה?

תשובה: ישנן מדינות שמאפשרות אזרחות כפולה, ישראל מאפשרת זאת.

שאלה: האם ניתן לקבל מעמד בישראל לאור נישואים לאזרח ישראלי?

תשובה: כן. ישנה זכות בסיסית לכל אזרח ישראלי לחיות בישראל לצג בחיר / בחירת ליבו. הדבר אקטואלי אף במקרים של "ידועים בציבור" או במקרים של זוגות מאותו המין.

שאלה: מה קורה אם בן הזוג הישראלי נפטר במהלך המבחן המדורג?

תשובה: בעיקרון, הזכות פגה עם מותו של האזרח הישראלי, במידה והתהליך כבר הושלם, והזר קיבל אזרחות ישראלית, הרי שהאזרחות נשארת. ככל שהיה הזר באמצע ההליך, ישנה אפשרות להמשיכו בתנאים מסוימים, בבחינת כל מקרה לגופו.

שאלה: משרד הפנים האריך לי את ההליך המדורג. האם זה חוקי?

תשובה: לא

שאלה: האם ניתן לקצר את ההליך המדורג?

תשובה: ככל שמדובר בחיים משותפים, ההליך אורך 6 שנים, ככל שמדובר בזוג נשוי, 4.5 שנים, לא ניתן לקצרו.

שאלה: משרד הפנים דורש שאעזוב את ישראל. האם יש דרך לערער על ההחלטה?

תשובה: בהחלט, תמיד ישנה אפשרות לערער.

שאלה: האם אני יכול לקבל אשרת התייר אם יש לי רישום פלילי?

תשובה: כן , הכל תלוי בשיקול דעת, בבחינת כל מראה לגופו.

שאלה: אילו טופס חיוניים לראיון בשגרירות?

תשובה: ישנו טופס רלוונטי לכל הליך, בליווי שלל מסמכים רלוונטיים, מומלץ להתייעץ ולקבל הנחיות מעו"ד בטרם הליכה למשרד הפנים.

שאלה: הגיע אליי מסתנן והראה לי רישיון עבודה מצולם, האם מותר לי להעסיק אותו?

תשובה: עליו להראות רישיון עבודה בדרכון. לאור העובדה שישנם זיופים רבים, ולאור העובדה שישנן אשרות שלא מהוות אישור עבודה , מומלץ בחום להתייעץ עם עו"ד.

שאלה: אני רוצה להעסיק במסעדה שלי עובדים שהסתננו לישראל מאריתראה ומסודן, האם זה אפשרי?

תשובה: תלוי באשרה שיש לעובד, יש להתייעץ בעו"ד.

שאלה: השכן שלי הוא חקלאי והוא מעסיק אצלו עובד מסור מתאילנד שנמצא בישראל כבר הרבה שנים. האם מותר לי להעסיק אותו לפעמים גם אצלי בעסק?

תשובה: לא. ככלל , העובדים הזרים משויכים למעסיק ספציפי והם מורשים לעבוד רק אצלו. ככל שיעבוד עובד זר שכזה אצל מעסיק אחר, הדבר משול להעסקת עובד ללא רישיון עבודה כלל.

שאלה: לדוד שלי יש עובד זר חוקי עם אשרה, שמטפל בו. בימים האחרונים הוא ביקש להחליף את המטפל בעובד אחר. האם אני יכול להעסיק את העובד שעזב את הדוד שלי?

תשובה: לא. יש לבקש אישור ממשרד הפנים (ראה תשובה קודמת).

שאלה: באילו מצבים ניתן להעסיק עובד זר בניקיון בביתי?

תשובה: במידה ויש לעובד הזר אישור עבודה מסוג ב'1 לעבודה "בכל עיסוק חוקי".

שאלה: לשכנה המבוגרת שלי יש מטפלת זרה ובימי ראשון היא בחופש. האם אוכל להעסיק אותה אצלי בימי ראשון בעבודות משק בית?

תשובה: לא. מדובר בעובד שמקושר למעסיק ספציפי.

שאלה: האם מותר להעסיק עובד זר בעבודות שיפוצים?

תשובה: רק במידה וישנו רישיון עבודה מסוג ב'1 לעבודה בכל עיסוק חוקי.

שאלה: אני רוצה לעשות שיפוצים בבית. האם מותר לי להעסיק את הפועל הסיני שעובד אצל הקבלן בבניין ממול?

תשובה: לא.

שאלה: אני יו"ר ועד בית בשכונה במרכז הארץ ואנחנו מעוניינים לשפר את חזות הבניין. האם מותר לי להציע את עבודת השיפוצים לאחד העובדים הזרים שעומדים בצומת ומחכים למעסיק?

תשובה: רק במידה וישנו רישיון עבודה מסוג ב'1 לעבודה בכל עיסוק חוקי.

שאלה: באילו מצבים ניתן להעסיק עובד זר בטיפול בילדיי?

תשובה: רק במידה ומדובר ברישיון מסוג ב'1 לעבודה בכל עיסוק חוקי.

שאלה: סבתא שלנו נפטרה לאחרונה ואנו רוצים שהמטפלת שעבדה אצלה תעבור להתגורר אצלנו ותעזור בטיפול בילדים. איך ניתן להסדיר זאת?

תשובה: לא ניתן להסדיר זאת. העובדת רשאית לעבוד בסיעוד בלבד.

שאלה: חברה של הבת שלי הגיעה לביקור בישראל כתיירת. עכשיו היא רוצה להישאר בישראל ולעבוד. האם מותר לה לעבוד עם האשרה שיש בידה?

תשובה: לא. מדובר באשרת תייר מסוג ב'2, האוסרת על עבודה בישראל.

שאלה: מהי הענישה בגין העסקת עובד זר ?

תשובה: הענישה כוללת קנסות גבוהים העלולים להגיע לעשרות אלפי שקלים לכל מקרה, בנוסף , מדובר ברישום פלילי.

שאלה: האם הקנס צובר ריבית פיגורים?

תשובה: במידה והוא לא משולם בזמן – אז כן.

שאלה: מה קורה אם תופסים אותי מספר פעמים בגין העסקת עובד זר באופן לא חוקי?

תשובה: מדובר בקנסות גבוהים וברישום פלילי.

שאלה: מה המשמעות של כתב אישום פלילי?

תשובה: המשמעות היא שבשלל צמתים בחיים, ייתכן ויסגרו בפניך דלתות, בין היתר בבקשות להיות מועסק בתפקידים מסוימים (עו"ד למשל, שירות ציבורי למשל).

שאלה: איך אפשר לקבל אשרת תייר?

תשובה: ניתן לפנות מבעוד מועד למשרד הפנים ולבקש אשרת תייר ובכך למנוע מצב בלתי נעים של מעצר בשדה התעופה ושליחה בחזרה למדינת המוצא.

דיני הגירה - שאלות תשובות

מאמרים ומידע נוסף

קבלת מעמד לאחר שנדחה פעמים רבות

מדובר באדם אשר נמצא בארץ באופן בלתי חוקי (לסירוגין) מזה 20 שנה. הוא ניסה לקבל אשרה באמצעות אין ספור בקשות שנדחו פעם אחר פעם, בין היתר, בקשת פליטות, בקשה הומניטרית, ואף…

קבלת אזרחות ישראלית דרך נישואין

חישוב תשלום ימי חג

זכויות עובדת בהריון

בית דין רבני או בית המשפט לענייני משפחה - מה עדיף?

קבלת מעמד של הורה לחייל ישראלי, בקשה הומניטרית

צלצל עכשיו!
נווט אלינו